قالبگیر با کسیه و خلاء

قالبگیر با کسیه و خلاء: این شیوه در حقیقت ادامه فرایند لایه گذاری دستی است. به طوری که برای فراهم شدن یک ترکیب محکمتر و یک پارچه تر پس از اتمام لایه گذاری بر روی آن فشار اعمال میشود چنین موردی به وسیله پوشاندن لایه (کیسه پلاستیکی بروی چند لایی خیس و از آنجا بروی قالب انجام میشود هوای زیر کیسه به وسیله پمپ خلاء مکیده شده و بدین ترتیب تا حد یک بار فشار را میتوان بروی چند لایی برای یکپارچه شدنش اعمال نمود.
مواد اولیه قابل مصرف رزینها عمدتاَ رزینهای پایه اپوکسی و فولیک رزینهای وینیل استر و پلی استر ممکن است به خاطر احتمال استخراج اضافی استابرن از رزین به وسیله پمپ خلاء مشکلاتی داشته باشند. الیاف تقویت کنندهها انواع پارچههای سنگین به دلیل وجود فشار یک پارچه میتوانند کاملا خیس شوند پس عموما قابل مصرفاند. در ادامه با فایبرگلاس نوین همراه باشید.
همه مزایا و معایب قالبگیر با کسیه و خلاء
مزایای اصلی
1- در مقایسه با شیوه لایه گذاری دستی نسبت الیاف بیشتری در چند لایی (FVF بالاتر) قابل دستیایی است.
2- میزان حضور حباب ها در لایه لای چند لایی در این شیوه ساخت بسیار کمتر از روش لایه گذاری دستی باز است.
به خاطر وجود فشار و نفوذ رزین در تمامی فضاهای داخل و سرتاسر الیاف (خروج میزان اضافی) آن به داخل نمدی که برای جمع آوری آن در داخل کیسه قرار گرفته است فرآیند خیس شدن الیاف بهتر صورت میپذیرد.
۴- کیسه مکش میزان گازهای فرار منتشره در طول پخت رزین را کاهش داده لذا در جایگاه سلامتی و حفاظت امتیازات بالاتری دارد.
معایب اصلی
1- عملیات اضافی در کارهای انجام شده از بابت نیروی کار و کیسههای مصرفی جهت تولید در این شیوه قیمت را بالا میبرد.
۲- به سطوح بالای مهارت و استاد کاری در این فرایند احتیاج است. صحت اختلاط رزین موجود در سازه هنوز به شدت تابع مهارتهای فردی است.
کاربردهای معمول
- قایقهای بزرگ تفریحی و مسافرتی
- قطعات ماشینهای مسابقهای
- پیوند مغزیها در تولید قایقها
منبع: wikipedia
دیدگاهتان را بنویسید