جوش پلاستیک و کاربردهای آن

جوش پلاستیک چیست؟
انواع جوش پلاستیک و کاربردهای آن
در این مقاله به توضیح کامل جوش پلاستیک و انواع آن و همچنین کاربردهای هر روش جوش خواهیم پرداخت
تعریف پلاستیک
به طور خلاصه پلاستیکها یکی از زیر مجموعه های بسیار گسترده مواد مصنوعی یا پلیمر ها میباشد.
پلیمرها به 2 دسته اصلی تقسیم میشوند:
1-ترمو ست ها
2-ترمو پلاستیک ها
ترمو ست ها
ترموست ها گرما سخت هستند.یعنی در حالت اولیه مایع هستند که به آنها رزین میگویند(مقاله رزین چیست؟ را مطالعه فرمایید) و در صورتی که این رزین را گرم کنیم به حالت جامد در می آید و پس از جامد شدن دیگر هرگز به حالت مایع باز نمیگردد و قابل بازیافت نیستند.
ترموپلاستیک ها یا پلاستیک ها
پلاستیکها گرما نرم هستند.یعنی در حالت اوله به صورت جامد هستند که به آنها (گرانول) میگویند.در صورتی که به پلاستیک حرارت دهید و آن را گرم کنید به حالت مایع در می آید و به مجرد این که آن را سرد کنید به حالت جامد باز میگردد.این عمل یعنی گرم و سرد کردن را میتوانید چندین بار انجام دهید ، به خاطر همین ویژگی پلاستیک ها بازیافت پذیرند.
تعریف جوش پلاستیک
جوش پلاستیک فرآیند ایجاد پیوند مولکولی بین دو پلاستیک سازگار با هم است. جوش حاصل از دو پلاستیک معمولاً مقاومت بالاتری را ارائه می دهد. مراحل انجام جوش پلاستیک در ۳ مرحله خلاصه میشود :
۱) فشار دادن
۲) گرم کردن
۳) سرد شدن جوش .
هر گاه بخوام یک یا چند قطعه پلاستیکی را به روشهایی که توضیح خواهیم داد به یکدیگر متصل کنیم ، به این عمل جوش پلاستیک میگوییم.
قطعات پلاستیکی را میتوان با روشهای مختلف به یکدیگر متصل کرد.
بهطور کلی میتوان این روشها را در سه دسته اصلی طبقهبندی کرد که این روشها عبارتند از:
۱-استفاده از چسب برای اتصال پلاستیکها
۲-اتصال پلاستیکها با روشهای مکانیکی (نظیر پیچ و مهره، پرچ و …)
۳-اتصال حرارتی پلاستیک ها با دستگاهای جوش پلاستیک.
استفاده از چسب ها برای اتصال:
چسب های بسیار محدودی هستند که می توانند پلاستیکها را به هم متصل کنند و به دلیل قیمت بالای این چسب ها استفاده از آنها مقرون به صرفه نیست.
از طرفی به دلیل مصرف بعضی پلاستیک ها در بسته بندی مواد غذایی و دارو ها نمیتوان همیشه از چسب ها استفاده کرد و این چسب ها فقط برای بعضی مصارف صنعتی یا تعمیر قطعات پلاستیکی مصرف دارند.
اتصال پلاستیک ها با روشهای مکانیکی مثل پیچ و پرچ:
در بعضی مواقع اتصال 2 قطعه پلاستیکی به هم باید کاملا آب بندی شود (مثل:مخزن آب رادیاتور پژو 206یا اتصال 2 لوله آب پلاستیکی و…) که در این صورت اتصال مکانیکی اصلا قابل قبول نیست.
از جهتی به دلیل اینکه این نوع اتصال ظاهر مناسب و زیبایی ندارد و برای قطعاتی که در معرض دید هستند و زیبایی ظاهری این قطعات بسیار حائز اهمیت است ، نمیتوان از اتصال مکانیکی استفاده کرد.
اتصال حرارتی پلاستیک ها با دستگاه های جوش پلاستیک:
این روش جوش پلاستیک ها بسیار پر کاربرد است وبرای اتصال طیف وسیعی از قطعات پلاستیکی از این روش اتصال استفاده میشود.
انواع جوش پلاستیک اتصال حرارتی عبارتند از:
1-جوش با گاز داغ (کابردها: تعمیر قطعات شکسته پلاستیکی.اتصال قطعات هم جنس پلاستیکی و کاربردهای بسیار دیگر – نیاز به دستگاه گاز داغ و مفتول جوش پلاستیکی دارد)
2-جوش اولتراسونیک یا فرا صوتی (کاربردها:بصورت گسترده در ساخت قسمت های برقی اتومبیل و تجهیزات برقی و اسباب بازی ها و … – نیاز به دستگاه دارد )
3-جوش با ابزارهای داغ (کاربردها: برای اتصال لوله های پلاستیکی،ورقهای پلاستیکی و ورقعای نازک و انعطاف پذیر قطعات ساخته شده از پی وی سی و پلی پروپیلن و اکریلیک ها – نیاز به دستگاه دارد)
4-جوش پلاستیک با هویه و تقویت کننده فلزی (کاربردها: فقط برای تعمیر قطعات شکسته پلاستیکی مثل سپر خودرو و قطعات پلاستیکی خودرو ، تعمیر بدنه پلاستیکی لوازم خانگی و صنعتی ، تعمیر قطعات پلاستیکی کامیونها و موتور سیکلت ها و ….. – نیاز به دستگاه ندارد ) (میتوانید از این روش جوش پلاستیک درآمد بالا داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)(برای خرید پکیج آموزشی 0 تا 100 جوش پلاستیک یا تعمیر قطعات پلاستیکی و تعمیر سپر خودرو اینجا کلیک کنید.)
5-جوش اصطحکاکی یا چرخشی (کاربردها:برای اتصال قطعات پلاستیکی با سطح مقطع دایره مانند لوله استفاده میشود.-نیاز به دستگاه دارد)
6-جوش القایی(این روش منسوخ شده است)
7-جوش با فرکانس بالا یا دی الکتریک (کاربرد:اتصال ورق های پلاستیکی با طول زیاد – نیاز به دستگاه دارد)
8-جوش لیزر دی اکسید کربن(مصارف خاص)
9-جوش لیزر عبوری(مصارف خاص)
10-جوش لیزر دیود(مصارف خاص)
11-جوش مادون قرمز(برای اتصال پلاستیک های شفاف بسیار مناسب است)
روش جوش بسته به اندازه،محل استفاده قطعه(صنایع دارویی-مواد غذایی-صنعتی و..) ، جنس و سطح جوش قطعه مورد نظر انتخاب میگردند.
برای دانلود (رایگان) مقاله 26 صفحه ای توضیح انواع جوش پلاستیک اینجا کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید